Categories: Musik

Rot and Roll

Denne EP med Coffin Bangers er udgivet af Eerie Records, der også udgiver My3Scum, hvis CD, Night of the Living Scum, blev anmeldt i sidste nummer af Planet Pulp.

Ligesom My3Scum spiller trioen Coffin Bangers psychobilly, og ligesom My3Scum er Coffin Bangers’ udgave af psychobilly tættere på oldschool rockabilly end hos flere af psychobilly-genrens andre udøvere. For mig er psychobilly stadigvæk horror-splatterfilmstekster, og en rockabilly-agtig musik med steelguitarlyd og kontrabas – disse to ting har både My3Scum og Coffin Bangers – kombineret med punkens vildskab, både i et lidt hårdere musikalsk udtryk og spillestil. Det sidste synes jeg hverken, My3Scum eller Coffin Bangers lever op til.

Ikke overbevisende vokal

Måske er det bare sådan psychobilly skal lyde når man kommer fra Eerie, Pennsylvania, hvor Eerie Records har sin base, og hvor begge bands så vidt vides også kommer fra. I modsætning til My3Scum, så har forsangeren her ikke en helt overbevisende vokal, der formår at gøre udslaget og sælge musikken og bandet.

Det er nu bestemt ikke fordi, han ikke prøver. For nøjagtig som ved My3Scum lægger vokalen sig i retning af en tidlig Elvis/ halvtredser-/rockabilly-lyd. Men det lykkes desværre ikke. Det gør også, at sangene på EP’en er en smule kedelige efter min mening. Der er hverken en god nok vokal til at fange én eller vildskab nok til, at sangene rykker igennem. Guts-og-gore teksterne hjælper desværre heller ikke.

Småkedelig – på nær det sidste nummer

Så alt i alt en lidt småkedelig, rockabilly-agtig EP… næsten da, for EP’ens sidste nummer, “The Crusher”, rykker. Her ændrer Coffin Bangers nemlig stil, spiller punket, beskidt og hurtigt, og så er det bare om at holde fast, mens det går derudaf. Og heldigvis er vokalen også ændret. Ikke mere med at lyde som en mislykket Elvis-imitator – nu er det råbende og ærligt.

Det er så absolut EP’ens bedste nummer og måske næsten hele skiven værd. Det betyder så, at her sidder jeg tilbage og ville ønske, at alle deres numre lød sådan. Man kan kun håbe at Coffin Bangers ser lyset og ændrer stil.

Rot and Roll er venligst stillet til rådighed af Eerie Records.

Nummerliste:
1. Comin’ to get you (3:48)
2. Fantastic Night of Torture (2:23)
3. I’m The Wolfman (3:07)
4. The Crusher (1:38)

Total spilletid: 10:56

Titel: Rot and Roll
Kunstner: Coffin Bangers
Udgivet: 2001
Label: Eerie Records

Anmeldt i nr. 8 | 13/06/2006

Claus Jacobsen

Claus Jacobsen: Redaktør, medstifter af Planet Pulp. Født i det gyldne år 1977, hvor den første Star Wars-film såvel som Sex Pistols’ Never Mind the Bollocks udkom og Elvis døde. Jeg er da heller ikke i stand til at huske tilbage til et tidspunkt i mit liv, hvor jeg ikke har været voldsomt og overdrevet besat af Star Wars (og sådan startede nørderiet; Phantom Menace har selvfølgelig lagt en dæmper på det kærlighedsforhold). Vokset op i Kliplev, en lille landsby [..]

Recent Posts

Leder og indhold – 13. oktober 2024

Det er blevet oktober, og her på Planet Pulp har vi en virkelig god idé…

5 dage ago

Alien vs. Predator

Den første film, der lader de to ikoniske monstre fra Alien- og Predator-filmserierne mødes, er…

5 dage ago

Beetlejuice Beetlejuice

Det længe ventede gensyn med Beetlejuice og det bizarre efterliv er heldigvis en fornøjelig oplevelse.…

5 dage ago

Metallicus

"Nej. Tingesten kunne måske nok spille et nummer på gehør efter en enkelt gang, men…

5 dage ago

Leder og indhold – 13. september 2024

Hvis man er genrefan og samtidig er med på beatet i denne weekend, så er…

1 måned ago

Beetlejuice

Tim Burtons anden film hører stadig til blandt hans mest seværdige, med dens unikke blanding…

1 måned ago