Tingene flasker sig efterhånden for Denis Villeneuves filmatisering af James Herberts romanklassiker.
I løbet af den seneste tid er flere og flere castmedlemmer blevet afsløret løbende, og nu har Warner altså sat en dato. Filmen skal efter planen have premiere den 20. november 2020.
Det imponerende cast tæller indtil videre Timothee Chalamet (Paul Atreides), Javier Bardem (Stilgar), Rebecca Ferguson (Lady Jessica), Stellan Skarsgård (Baron Vladimir Harkonnen), Dave Bautista (Glossu Rabban), Josh Brolin (Gurney Halleck), Oscar Isaac (hertug Leto Atreides) og Zendaya Coleman (Chani). Senest er også Jason Momoa blev annonceret som del af castet i rollen som Duncan Idaho.
Dune er tidligere filmatiseret i 1984 af David Lynch og lavet som en TV-miniserie i 2000.
Kilde: Variety
Det er blevet oktober, og her på Planet Pulp har vi en virkelig god idé…
Den første film, der lader de to ikoniske monstre fra Alien- og Predator-filmserierne mødes, er…
Det længe ventede gensyn med Beetlejuice og det bizarre efterliv er heldigvis en fornøjelig oplevelse.…
"Nej. Tingesten kunne måske nok spille et nummer på gehør efter en enkelt gang, men…
Hvis man er genrefan og samtidig er med på beatet i denne weekend, så er…
Tim Burtons anden film hører stadig til blandt hans mest seværdige, med dens unikke blanding…
View Comments
Man kan jo håbe det bedste, mens man venter det værste. Jeg hører nok til ovre i segmentet, der godt kan li David Lynches udgave. Jeg finder den ikke genial, men den er et godt "take" på "Dune". Det lav-teknologiske passer godt med et samfund, der ikke må bruge computere (eller A.I - the butlerian jihad), men de arkaiske uniformer clasher lidt med påstanden om et miljø (mindst) 10.000 år ude i fremtiden. Og jeg finder Kyle MacLachlan fejlcastet (og han er der da også kun fordi han og Lynch har lavet noget sammen, før og siden), og Wladimir Harkonnen er FOR ulækker, mens Sting slet ikke er farlig nok.
Ligeledes er jeg faktisk ret begejstret for BBCs miniserie. Den præsenterer en meget bedre "Paul Atreides", og William Hurt er en ret god Hertug Leto. Til gengæld er Baron Harkonnen nærmest latterlig, og det kan man ikke sige om ham i romanen. Feyd-Rautha er reduceret til "brawn", hvilket ikke passer med roman-figuren.
I begge tilfælde er hele scenografien bare ikke "arabisk" nok, hvilket jeg ikke siger/skriver pga. billeder inde i min knold, for der løber en rød tråd af noget islam(itisk) gennem romanen. Vel var Herbert inspireret af et sandflugts-projekt i Californien, men tematikken i "Dune" handler om at "statsmagt" styret af "præsteskab" er lig med katastrofe. Og det har han set eksekveret to steder: - katolicisme og islam, jvnf. "Den orangistisk-katolske bibel".
Til trods for alle gode kræfter - H.R. Giger, Möbius, Chris Foss - tror jeg ikke vi skal begræde, at Jodorowsky ikke fik sin udgave af "Dune" op og stå. Bevares; jeg ville da gerne have set den. Men med udgangspunkt i de præliminære skitser, ligner det mere noget rod.
Hvis nu Villeneuve tog udgangspunkt i John Schoenherrs illustrationer, så tror jeg han har en rigtig god chance for at lave noget tekstnært og vedkommende. Men det få vi jo se.