Men som de fleste jo nok ved, synger den gamle køter på sidste vers, og snarere end at fejre Sleazehounds fem års fødselsdag, udskyder vi det traditionelle fødselsdagstema til næste måned, hvor Planet Pulp fejrer sin to-års fødselsdag. Senere i lederen tager vi en tur ned af Memory Lane.
Menneskekød og levende døde
I dette nummer er der endnu engang zombier på besøg hos Planet Pulp i form af anmeldelser af Zombieland og bind 12 i The Walking Dead-tegneserien.
Og netop The Walking Dead er jo højaktuel! Den amerikanske kabel-TV-station AMC havde den 31. oktober premiere på TV-serien, baseret på Robert Kirkmans tegneserie. Her på redaktionen har vi taget et smugkig på det første afsnit, og det er med stor fornøjelse og glæde, at vi kan vende tommelfingeren op!
Det ser ud til, at Frank Darabont og de øvrige folk bag serien, har fanget Kirkmans pointer og forholder sig tro over for forlægget. The Walking Dead er altså ikke blevet til hjerneløs zombieunderholdning, men bruger, ganske som sit forlæg, zombieapokalypsen som et bagtæppe til at fortælle menneskelige historier.
De skuespillere vi har mødt indtil videre er derudover godt castede, og Andrew Lincoln, der har den altdominerende hovedrolle som Rick, fungerer godt i rollen. Derudover er zombie-make up’en generelt vellykket, og vi kan også med stor tilfredshed konstatere, at zombierne i The Walking Dead er forblevet som i Kirklands tegneserie: Langsomme, omvandrende zombier á la Romero og ikke lynhurtige, rasende dræbermaskiner som i de senere års neo-zombiebølge.
Planet Pulp lookalike contest
Her på redaktionen glæder vi os ekstremt meget til at følge TV-serien The Walking Dead, og vi krydser fingre og tæer for, at folkene bag serien ikke bløder op på de barske begivenheder i tegneserien. Heldigvis er Kirkman selv executive producer på serien, og dermed har han forhåbentlig noget at skulle have sagt.
Og nu vi er ved Kirkman, vil vi gerne lige præsentere en lille Planet Pulp ”lookalike contest”. Vi synes nemlig, Kirkman har en dansk doppelganger i form af én af dansk rollespils store legender, Ernst Jensen. Er det et tilfælde eller har Ernst et amerikansk alter ego? Vi ved det ikke. Men se bare på billedet her ved siden af og døm selv!
Foruden de to zombierelaterede anmeldelser har vi også en udgivelse fra AWE på plakaten, nemlig torturgyseren Mum & Dad og derudover kan man også læse en anmeldelser af Clive Barkers Nightbreed og Danny Elfmans musik fra samme. De historisk interesserede kan nu læse videre, og alle andre kan lystigt kaste sig over månedens menu – “braaaaaaaaains”.
Lidt historie
Sleazehound åbnede den 13. november 2005 med et tema om H.P. Lovecraft. 31 anmeldelser blev det til i åbningsnummeret – hovedsageligt Lovecraft-relateret- og derefter gik det slag i slag. Efter det første år var gået, var det blevet til 388 anmeldelser og artikler. Frem til og med oktober 2006 havde vi foruden de almindelige numre haft to temaer på menuen – Efter Dommedag bød i februar 2006 på en blandet vifte af postapokalyptika, mens Ave Satani i august 2006 handlede om en vis herre nedenunder.
Vi skød vores andet år i gang med et stort zombietema – Zombierne kommer! – og frem til oktober 2007 blev der smidt yderligere 429 anmeldelser og artikler online. I løbet af året bragte vi foruden zombietemaet også temaer om barbarer (med den opfindsomme titel Barbarer), rummet (Mod Fjerne Horisonter) og mordere (Mord på Menuen).
Sleazehounds tredje år begyndte, som de to første, med et tema: I Draculas Fodspor markerede vores største opdatering nogensinde – en rekord der stadig står – med hele 64 forskellige anmeldelser og artikler, hovedsageligt fokuseret på forskellige former for blodsugere. Frem til tre-årsdagen blev det til yderligere 368 anmeldelser og artikler, men blot ét yderligere tema, ud over vampyrtemaet der skød året i gang. I Det kom fra rummet vendte vi igen blikket mod rummet, men denne gang med fokus på diverse former for nastiness, der kom til Jorden.
Sleazehound fejrede sin tre-års fødselsdag med et helt vanligt nummer, og som sædvanlig med et tema. Lige som vi de foregående to år havde fokuseret på et klassisk monster, gentog vi succesen i 2008, nu med varulve, og lykken tilsmilede os – ved et rent tilfælde var den 13. november 2008 dagen for månedens fuldmåne!
Planet Pulp bliver til
Men så skete der noget. Vi havde i længere tid været utilfredse med Sleazehound – ikke indholdet, men formen. Designet var hurtigt blev gammelt at se på, men de største problemer lå i back end’en. Sleazehound var simpelthen blevet alt for tung at opdatere, ligesom den håndkodede HTML gav kompatibilitetsproblemer i forskellige browsere.
Derfor var vi allerede i løbet af sommeren 2008 begyndt at arbejde frem mod et nyt design og en ny måde at lave siden på, nemlig i bloggingplatformen WordPress, der efterhånden havde fået så mange CMS-funktionaliteter, at det nu var realistisk at lave en statisk hjemmeside i programmet.
I samme ombæring valgte vi at skifte navn. Navnet Sleazehound var blevet valgt primært, fordi vi syntes det lød fedt. Men det viste sig ret hurtigt, at mængden af regulær sleaze, vi tog under behandling, var ganske lille. Dermed sendte navnet også et forkert signal, hvilket blev endnu tydeligere, da vi opdagede, at domænet sleazehound.com en overgang var associeret med hardcoreporno.
Resultatet blev et navneskift til Planet Pulp, hvis “første nummer” gik online i december 2008. Vi valgte dog at snyde lidt, og fortsætte nummereringen fra Sleazehound, ligesom vi sideløbende med de regulære Planet Pulp-opdateringer iværksatte arbejdet med at få alle de gamle Sleazehound-anmeldelser over i det nye design. Inden Planet Pulp gik i luften havde vi dog lagt de foregående seks måneders anmeldelser på den nye side.
I året fra november 2008 til oktober 2009 blev der lagt 133 nye anmeldelser og artikler på Sleazehound/Planet Pulp, og det blev det første år uden et eneste tema. Vi skød dog vores femte år i gang som sædvanligt, da vi i november 2009 havde Michael Crichton som tema. I det forgangne år er det blevet til yderligere 113 anmeldelser og artikler, hvilket bringer det samlede antal op på 1431 til og med sidste måned.
Et igangværende arbejde
Vi er endnu ikke færdige med at overføre de gamle Sleazehound-anmeldelser til Planet Pulp, hvilket også er årsagen til, at Sleazehound stadig ligger i hundekurven. Til dato er der overført 630 af de i alt 1003 anmeldelser, der skal ind i det nye design. Vi regner med, at arbejdet bliver færdiggjort i løbet af det kommende år, og at Sleazehound dermed endelig kan komme til dyrlægen og få sin sprøjte i forbindelse med vores 6 års fødselsdag om et år.
Her på falderebet vil vi gerne rette en stor tak til vores skribenter og læsere samt til alle de forskellige distributører, forlag og enkeltpersoner, der velvilligt har doneret anmeldereksemplarer i løbet af de sidste fem år. Herfra redaktionen lover vi, at tingene kommer til at fortsætte business as usual fremover – begyndende med et fødselsdagstema i næste måned!
Film:
Mum & Dad (Steven Sheil, 2008)
Nightbreed (Nattens yngel) (Clive Barker, 1990)
Zombieland (Ruben Fleischer, 2009)
Filmmusik:
Nightbreed (Danny Elfman, 1990)
Tegneserier:
The Walking Dead Volume 12: Life Among Them (Robert Kirkman & Charlie Adlard, 2010)