Batman: Gates of Gotham

2 minutters læsetid

Batman: Gates of GothamI over 75 år har Bob Kanes maskende hævner Batman været et stærkt popkulturelt ikon, ikke kun som tegneserie, men i høj grad også på film, tegnefilm, computerspil, legetøj og underhylere (ja den er god nok!).

Selv efter mange år er der stadig interesse for flagermus-manden, hans venner og den stadig voksende række af besynderlige superskurke, der bliver ved at sprede ondskab i den dystre metropolis Gotham.

Byen har altid haft en vigtig rolle i Batman-universet, men om muligt endnu mere i Batman: Gates of Gotham, der er skrevet af én af de nuværende Batman-forfattere Scott Snyder i samarbejde med kollegaen Kyle Higgins.

I vores anmeldelse ser vi på paperbackudgaven, der også indeholder en kort Batman-historie, der har relation til den store Batman-event Batman Incorporated, og en masse skitser og forsidekunst.

Gothams fortid i centrum

Scene fra fortiden.
Scene fra fortiden.

Historien starter i fortiden med konstruktionen af Gothams broer, som blev iværksat af byens rigeste familier, deriblandt Wayne-familien.

Den arv bliver dog i nutiden udsat for en voldsom terrorhandling, da broerne bliver sprængt i luften af en mystisk skurk, der har intentioner om at smadre arven fra de familier, der skabte Gotham.

I denne historie er der en anden Batman, nemlig den tidligere Robin, Dick Grayson, efter at Bruce Wayne muligvis mistede sit liv under DC Comics’ store crossover-event Final Crisis. Dick må sammen med den nye Robin, Damian Wayne (det er en lang historie!), Red Robin og Hong Kongs svar på Batman, Black Bat, forsvare Gotham og udrydde fjenden, før det er for sent.

Stemningsfuld historie med stemningsfulde tegninger

Batman sammen med Black Bat.
Batman sammen med Black Bat.

Selvom Batman: Gates of Gotham er en selvstændig miniserie, så har man som læser alligevel følelsen af, at der er sket meget med Batman-tegneserien som gør læseoplevelsen lettere forvirrende.

Kort sagt: Har man ikke kendskab til de nyere af de foregående Batman-historier, er man på bare bund. Der bliver heldigvis oplyst i nogle små bokse, hvilke numre man kan læse for at få det fulde billede. Man kan også bruge Wikipedia til at researche om de tidligere historier og gudskelov for det!

Dette sker ofte i amerikanske superheltetegneserier, og har man ikke fulgt med på den front i nogle år, er man nærmest fristet til at vente på at forlæggerne rebooter deres figurer, hvilken de også gør ofte. Er der noget at sige til, at det er nemmere for folk at følge med i superheltefilm?!

Men når det er sagt, er man underholdt. Skiftene mellem fortid og nutid er flydende, som var det på film, hvilket er godt gjort af tegnerholdet Trevor McCarthy, Graham Nolan, Dustin Nguyen og Derec Donovan og serien har sublim film noir-agtig farvelægning af Guy Major.

Solid Batman-underholdning

Batman: Gates of Gotham byder på solid, flot underholdning med de sædvanlige Batman-elementer krydret med friske og nye idéer, der er med til at holde spændingen til sidste side.

Om historien bliver lige så husket som de klassiske Batman-historier som f.eks. The Killing Joke, vil tiden vise, men fans af Batman vil kunne lide den. For de, der ikke har læst Batman i lange tider, så tro mig: Lav noget research, før I læser den!

4 stjerner

Titel: Batman: Gates of Gotham
Forfattere: Scott Snyder, Kyle Higgins
Tegnere: Trevor McCarthy, Graham Nolan, Dustin Nguyen, Derec Donovan
Forlag, år: DC Comics, 2012
Format: Paperback
Albumlængde: 144
hvid
Batman: Gates of Gotham udkom oprindelig i fem hæfter på DC Comics i 2011.

Anmeldt i nr. 122 | 13/12/2015

Stikord: Superhelte

Michael Larsen. Michael er 27 år gammel, bor i Ørbæk på Fyn og har en baggrund som webintegrator. Han har tidligere skrevet for onlinemagasinerne Connery.dk og OnFilm.dk. Michael er tosset med film, filmmusik, tegneserier og bøger, og han elsker at skrive om det for andre nørder som sig selv.

Skriv et svar

Your email address will not be published.