Make-Out with Violence

3 minutters læsetid
Make-Out With Violence

Er man en blodtørstig og sleazy zombiefan som undertegnede, må man også indrømme, at zombien og lowbudgetproduktioner går hånd i hånd. Mange af de rigtig gode og bloddryppende zombiefilm er produceret på et lavt budget; The Evil Dead (1981), Braindead (1992) og Zombi Holocaust (1980) for blot at nævne nogle få.

Desværre er der også en masse lort indimellem, og da zombien nu er superpopulær for tiden, spyttes der en masse bræk ud på markedet. Make-Out with Violence er én af disse brækklatter, som slet ikke bør kategoriseres i zombiegenren og blot bør glemmes.

Vil bryde rammerne

Et styk manglende teenager.
Et styk manglende teenager.

Filmen er instrueret og produceret af Deagol Brothers, der er en lille gruppe af kunstnere, der har kendt hinanden igennem flere år. Gruppen har både stået foran og bag kameraet i denne produktion og skrevet, produceret osv. Så vi har med en tætpakket og lille produktion at gøre. At produktionsgruppen er lille, er bestemt ikke altid et tegn på en dårlig produktion, men desværre fokuserer kunstgruppen primært på at bryde rammerne for en zombiefilm, og resultatet bliver en kedelig sag, der fokuserer for meget på kærlighedsdrama imellem karaktererne.

Filmen handler om de tre Darling-brødre Patrick, Carol (ja, det er en fyr) og Beetle, der har svært ved at komme sig over deres veninde Wendys mystiske forsvinden. Det hele bliver dog ikke nemmere, da de finder Wendy bundet til nogle træer ude i en skov, hvor hun er mere død end levende.

Patrick og Carol gør det mest naturlige og tager zombie-Wendy med hjem, hvor de passer på hende over sommeren. De holder det hele hemmeligt for deres venner og familie, men hvad de egentlig har tænkt sig at gøre med Wendy, går ikke helt op for hverken publikum eller de tre brødre. Resten af spilletiden bruges så på at udforske karaktererne, og vi skal død og pine trækkes igennem den ene kærlighedsaffære efter den anden, uden at det bliver den mindste smule interessant.

Ikke meget zombie for pengene

Carol står og klipper næsehår – sjov måde at introducere en karakter på.
Carol står og klipper næsehår – sjov måde at introducere en karakter på.

Det er helt tydeligt, at det har været romantikken, der har været i højsædet i denne produktion, og vi får ikke meget zombie for pengene. Faktisk tilbringer zombie-Wendy det meste af spilletiden i et badekar, hvor hun ligger livløs og indimellem spiser en rotte eller mus – ikke noget man virkelig kommer op at køre over.

Man kunne fristes til at tro, at en film med titlen Make-Out with Violence ville indeholde masser af kyssen på zombie, men ak nej. Det tætteste vi kommer på “make-out”, er sidehistorien, hvor Carol prøver at score pigen Abby. Og “violence”? Der er stort set ingen vold i denne film. Sammenligner man med andre zombiefilm, er den så blodfattig og tam, at den kunne gå som et afsnit af børnetime.

At historien er tam forsøger bagmændene at kompensere for ved at bruge mere tid på at etablere karaktererne og gøre dem troværdige. De har bare glemt én ting: At det publikum, der opsøger zombiefilm, hovedsageligt skider på karaktererne og kun kommer efter frådende zombier og blodudgydelser. Man gider ikke sidde og se en halv times dårlig Romeo og Julie-ripoff, der ikke føre nogle veje alligevel – giv os nu bare nogle zombier og indvolde!

Langtrukken og blodfattig

Patrick.
Patrick.

På den positive side er noget af billedsiden faktisk ganske opfindsom, taget i betragtning at vi her har at gøre med en indieproduktion, hvor billede og lyd ofte ikke er lige optimal. Der er en del flotte billeder og farver, som fotograferne skal have ros for, men det er ikke noget, som kan trække filmen op fra det slam, den i virkeligheden er.

Make-Out With Violence er tydeligvis en studenterfilm, hvor bagmændene har været ellevilde med at filme, da de endelig har fået pengene, og ikke har brugt alt for lang tid på at udvikle deres manus. Lyden er heller ikke altid optimal, men fungerer tilstrækkeligt til, at man ikke lader sig irritere.

Zombie-Wendy i en scene, der er tyvstjålet fra 'The Evil Dead'.
Zombie-Wendy i en scene, der er tyvstjålet fra ‘The Evil Dead’.

Ekstramaterialet på skiven fra AWE indeholder også en “Behind the scenes”, hvor bagmændene fortæller lidt om kunstgruppen Deagol Brothers og taler om selve produktionen. Ikke videre ophidsende, men den lille feature var faktisk mere interessant end den egentlige film.

Make-Out With Violence kan på ingen måde anbefales med mindre du er skudt i romantiske ungdomsfilm, der bryder den traditionelle skabelon. Kommer du efter ægte zombier, vil du med sikkerhed finde filmen langtrukken og ufattelig blodfattig.

Make-Out with Violence er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

1 stjerne
Titel: Make-Out with Violence
Instruktør: Deagol Brothers
Manuskript: Deagol Brothers, Cody DeVos, Eric Lehning
Cast: Eric Lehning (Patrick), Cody DeVos (Carol), Leah High (Addy), Brett Miller (Beetle), Tia Shearer (Anne Haran), Jordan Lehning (Rody), Josh Duensing (Brian), Shellie Marie Shartzer (Wendy)
Producere: Deagol Brothers (producer), Keith Byler (producer), Steve Duensing (producer), Janet Ivey (producer), David Mead (producer), J.D. Tanner (producer), Randy Wood (producer), Zach Duensing (executive producer), Greg High (executive producer), Kyle Lehning (executive producer), Vicki Mead (executive producer)
Foto: David Bousquet, Kevin Doyle, James King
Klip: Brad Bartlett & Deagol Brothers
Musik: Jordan Lehning
Spilletid: 105 minutter
Aspect ratio: 1.78:1
Lyd: Dolby Digital 2.0 & 5.1
Sprog: Engelsk
Undertekster: Dansk, norsk, svensk, finsk
Produktionsland, år: USA, 2008
Produktionsselskaber: Limerent Pictures
Distributør (DVD): Another World Entertainment
Udgave/region: 2

Anmeldt i nr. 78 | 13/04/2012

Stikord: Zombier

Skriv et svar

Your email address will not be published.