“Lifesupply” er navnet på et medicinsk præparat, som kan forlænge livet med op til 30 år. Et sådan middel blev selvfølgelig straks en bestseller blandt de rige, der havde råd til at købe det. Men det, som de rige har, vil resten af verden befolkning også have, så det var naturligt, at der også kom en billigere udgave af Lifesupply.
Medikamentet blev derfor udviklet i en billig pilleudgave, der dog viste sig at have en bivirkning. Den ikke kun forlænger livet, den gør også, at man ikke dør (eller rettere sagt ikke forbliver død). Dette er nogenlunde scenariet i Dennis Jürgensens bog Kadavermarch fra 1991. Bogen er et must for fans af zombielitteratur og -film. Den indeholder en masse splat og sort humor, men leverer også en solid historie med masser af overraskelser. Det er umuligt at forudsige hvem der overlever, og hvem der pludselig bliver zombificeret.
Jyllandspostens anmelder skrev “Forrygende ulækkert, men ganske underholdende… Efter hundrede sider, bliver man træt af alle de kadavere på march.”, hvortil jeg selv, i en anmeldelse i fanzinet Stay Sick svarede: “Bare kom med yderligere hundrede sider.”
Zombiejagt på Anholt
Det er så det, Dennis Jürgensen gjorde i 2005. Hans bog Kadaverjagt er på 129 sider og er hverken en fortsættelse eller en forhistorie til Kadavermarch. De to historier foregår nemlig samtidig. Mens Kadavermarch fortalte om krystalbyerne og en gruppe menneskers flugt rundt i landet, fortæller Kadaverjagt om livet på øen Anholt i de dage, hvor zombieplagen for alvor bryder løs.
Historien fortæller, hvordan lokalbefolkningen forsøger at rydde øen for zombier og forskanse sig. Nu er antallet af beboere på Anholt ganske vist begrænset, men problemet er, at nogle skibe grundstødte på øen, da deres besætninger blev til zombier. Derfor må lokalbefolkningen tage på jagt rundt på øen for at få den renset for zombier. Kadavermarch ender med at en lille flok overlevende lander med helikopter på Anholt, så det er ikke den store overraskelse, at Kadaverjagt ender med at denne helikopter lander.
I Kadavermarch skulle man nogle sider ind i bogen, inden den første zombie dukkede op, hvorimod de er til stede fra første linie i Kadaverjagt, og så kører den ellers derudaf. I Kadavermarch fulgte man flere personer, end vi gør i Kadaverjagt, og den forgik på mange flere forskellige lokaliteter. Det gjorde den første bog mere varieret, men den havde også tre gange så mange sider at fortælle historien på. Kadaverjagt er et godt supplement til Kadavermarch; et supplement, som fans har ventet på i årevis.
Bøger og lir
Nu er Lifesupply imidlertid ikke blot navnet på medikamentet; det er også navnet på en boksudgivelse fra forlaget Tellerup. Boksen indeholder både Kadavermarch og Kadaverjagt, men det er andenudgaven af Kadavermarch, der følger med boksen. Denne udgave har en ny omslagsillustration, og har man allerede bogen med det oprindelig omslag, er der lige plads nok i boksen, til at denne også kan være der.
Kadavermarch er også vedlagt som lydbog oplæst af Torben Sekov. Boksen indeholder også en survivalguide (illustreret af Patrick Leis) med gode råd, såsom aldrig at prøve at genoplive døde (det sker ofte helt af sig selv) og altid at gemme den sidste kugle til sig selv. Af andet lir indeholder boksen også en Kadavermarch-kasket, keyhanger og et badge.
Har man spekuleret på, hvordan punkbandet The Rotten Leprechauns, som man møder i Kadavermarch, lyder, kommer svaret også i dette bokssæt, da deres CD Coming to get you er vedlagt (mon ikke titlen er lånt fra Night of the Living Dead?). The Rotten Leprechauns er ikke det første element fra Dennis Jürgensens bøger, som er blevet virkeliggjort. Tidligere er det også sket med Slim-kasketten og tegneserien af samme navn, der stammer fra bøgerne om Freddy og monstrene.
Som det sig hør og bør er boksen selvfølgelig kun lavet i et begrænset antal, men de 150 eksemplarer er desværre hverken nummererede eller signerede, hvilket ellers ville være elsket blandt fans.
Indeholder: Kadavermarch (2. udg., 2005), Kadaverjagt (2005)
Forfatter: Dennis Jürgensen
Forlag, år: Forlaget Tellerup, 2005
Anmeldt i nr. 13 | 13/11/2006