Monsters and Other Childish Things: Curriculum of Conspiracy

3 minutters læsetid
Monsters and Other Childish Things: Curriculum of Conspiracy

Curriculum of Conspiracy er den første sourcebook, der er udkommet til Monsters and Other Childish Things. I bogen bliver vi præsenteret for Spring Crescent Middle School, en på overfladen gennemsnitlig ærkeamerikansk folkeskole, proppet med alle de stereotypiske personligheder, som vi kender fra diverse amerikanske TV-serier. Der er de hjernedøde footballspillere, de rige møgunger med attituderne, nørderne og de socialt udsattes børn.

Derudover er der naturligvis også lærerne, som strækker sig fra de sippede til de direkte psykotiske. Det eneste fællestræk lærerne har, er, at man som elev bestemt ikke kan stole på dem længere, end man kan kaste et klaver. Men selvom det virker meget tilforladeligt på overfladen, så gemmer der sig en farlig sammensværgelse på skolen. Specielt hvis man er et barn med et monster som sin bedste ven.

Okkult sammensværgelse

Lige siden 60’erne har skolens bestyrelse nemlig kendt til eksistensen af monstre. Næsten alle lærerne er blevet berørt af det overnaturlige i større og mindre omfang, og de har nu dannet en sammenslutning af troldmænd og hekse, anført af skolens rektor Stanmeyer. Deres formål er at finde så mange monstre som muligt, og så dræne dem for alt deres overnaturlige kraft – en kraft, som de så vil bruge til at forstærke deres egne overnaturlige evner.

Størstedelen af bogen bliver brugt på at give en beskrivelse af det farverige persongalleri, for selvom sammensværgelsen egentlig burde arbejde sammen, så har stort set alle medlemmer hvert sit mål. Selvom forfatteren Ross Payton egentlig gør meget ud af at understrege sammensværgelsens forskelligheder, så formår han aldrig rigtigt at gøre det relevant i forhold til spillerne. Eksempelvis får vi at vide, at pedellen er åbenlyst sindssyg, og derfor en risiko for sammensværgelsen, men hvorfor har han ikke også tilføjet en plothook, hvor pedellens psykiske tilstand spiller en central rolle? Personbeskrivelserne er ikke dårlige, men der mangler altså nogle plothooks for at gøre dem relevante i forhold til en eventuel kampagne.

Bogen er beregnet som en kampagne-setup. Det næststørste afsnit i bogen beskriver, hvordan det er ment, kampagnen overordnet skal forløbe, sådan at spillerne, i løbet af de første par sessions, kommer på sporet af nogle mystiske begivenheder på skolen. Derefter kommer en overgang, hvor sammensværgelsens medlemmer identificeres, mens spillerne både direkte og indirekte bliver truet på grund af deres viden. Det hele skulle så gerne munde ud i en mere eller mindre episk konfrontation med sammensværgelsen.

Manglende plothooks

Også i dette afsnit savner jeg desværre plothooks. Det eneste, jeg får leveret, er en masse spændende forslag til opgøret med sammensværgelsens medlemmer. Ross gør en dyd ud af at beskrive deres overnaturlige evner, så de alle sammen gerne skulle matche spillernes monstre i slagkraft.

Så kommer dog endelig afsnittet Using SCMC. Her bliver der præsenteret fire kampagneidéer, hver med sit tema, som strækker sig fra gys til humor. Det er nogle ganske gode idéer, men der bliver desværre ikke afsat nok plads til dem. Dog bliver der for hver hook introduceret en mentor for spillerne, som hjælper dem i kampen mod sammensværgelsen. Så på den måde bliver der lavet en lille sammenkædning mellem dette afsnit og afsnittet om NPC’er. Det er dog meget kort, og det ender faktisk med at føles ret fladt.

Tynd kop te

Generelt er Curriculum of Conspiracy en flad oplevelse, og jeg har lidt fornemmelsen, at Ross kun har gået efter den absolut laveste fællesnævner, da han skrev denne udvidelse. Det kommer specielt til udtryk i det afsluttende scenarie A Lesson Learned. Det er et scenarie, som virkelig brillerer med et komplet lineært plot, hvor spillerne i løbet af en enkelt skoledag må kæmpe mod en dreng, der har fået fingrene i en okkult bog, hvis kræfter han ikke kan styre. Det er et scenarie med masser af monsterkampe, så hvis man spiller for bare at teste reglerne, så er det sikkert oplagt, men jeg tror det bliver svært at presse en spændende historie ud af det. Alt i alt er Curriculum of Conspiracy en tynd kop te, så herfra kan den desværre kun få en halvhjertet anbefaling.

Curriculum of Conspiray er venligst stille til rådighed af Arc Dream Publishing.

2 stjerner
Titel: Curriculum of Conspiracy
Forfatter: Ross Payton
Udgivet: 2008
Forlag: Arc Dream Publishing
Format: Paperback
Sideantal: 55 sider

Anmeldt i nr. 37 | 13/11/2008

Stikord: Sammensværgelser

Troels Bording. Født 1982. Pt. bosat i Singapore. Troels har altid været lokket af det fantastiske, men det var Sværd & Trolddom-bøgerne, som i sin tid vakte begejstringen for fantasy og science fiction-genren, og da han senere købte en dansk udgave af Dungens & Dragons i den tro, at det var et brætspil lig HeroQuest, blev han også introduceret til rollespil.

Skriv et svar

Your email address will not be published.