The House of the Dead-serien var oprindeligt skabt til de evigt lokkende arkadehaller, hvor mønterne fløj omtrent lige så hurtigt ned igennem møntindkastet, som kuglerne forlod maskingeværets magasin, bare lige for at se, om man ikke kunne slå den forbistrede high score eller smadre det krapyl af et Boss-monster.
Rail-shooter
The House of the Dead III er siden hen udkommet til diverse platforme inkl. PC, så nu kan man i ro og mag – uden frygt for sin pengepung – gå grassat inden for hjemmets fire vægge. The House of the Dead III udkom i 2005 og er det nyeste spil i serien.
Spillet kategoriseres som en rail-shooter, da spilleren ikke har den mindste indflydelse på spilpersonens bevægelser. Det eneste spilleren skal koncentrere sig om, er at trykke manisk på aftrækkeren, og nedlægge så mange zombier som muligt.
Dog har SEGA i denne udgave indført lidt mere medbestemmelse for spilleren, idet spilleren enkelte gange kan vælge at gå forskellige veje for at give lidt mere variation i spillet. Idéen er meget god, men ikke videre mærkbar i spillet, for har man bare én gang prøvet de meget få alternative ruter, der findes i spillet, er der ikke mere at komme efter.
Helt ligegyldig historie
Historien i The House of the Dead III er klichéfyldt og fuldstændig ligegyldig, men skal dog lige kort, for en god ordens skyld, ridses op. Vi skriver oktober 2019. Verdensordenen er fuldstændig brudt sammen, hvilket skete helt tilbage i 2003, da verden blev ramt af et verdensomspændende udbrud af gruopvækkende fænomener. Levende døde skabte kaos og død.
Helten, Thomas Rogan, som også er kendt fra tidligere spil i serien, har sammen med en gruppe soldater identificeret EFI Research Facility som roden til den ondskab, der skabte det verdensomspændende kollaps. Under det efterfølgende angreb går noget galt, og man mister kontakten til Rogan.
To uger efter ankommer Rogans datter, Lisa Rogan, og hans tidligere makker, kaldet G, til EFI. Redningsaktionen kan begynde, og nu skal hjernen bare indstilles på standby, mens man med fråde om munden skyder på alt der bevæger sig.
Spillet starter således lige umiddelbart uden for det store laboratorium, og der går ikke mere end 5 sekunder før man er godt kørende. Der findes mange arter af zombier med forskellige evner. Man har de klassiske zombier, som stønnende slæber sig hen imod én, men også mere specielle zombier, som f.eks. tidligere soldater, der udfører bl.a. rullefald og cirkelspark.
Nogle zombier er bevæbnede med økser og nogle med motorsave. Endelig er der også muterede zombier, som er resultatet af en splejsning med naturens planter og gevækster.
Kropsdele kan skydes af efter forgodtbefindende, og det er f.eks. en sand fornøjelse af skyde benene af en zombie og se den kravle hen mod én for til sidst at afslutte hele herligheden med et velrettet skud i hovedet. Der er forskellige Boss-monstre, der undervejs skal nedlægges, og disse kampe er ganske fornøjelige og kan til tider være ganske udfordrende.
Survival mode og time attack
Inden spillet starter, skal man vælge, om man vil spille survival mode eller time attack. I survival mode har man et bestemt antal liv til rådighed, og lykkes det en zombie at gennemføre et angreb på spilleren, mister man et af disse. Det er dog muligt at finde ekstra liv. Dette kan ske ved at skyde tønder i stykker, der indeholder ekstra liv eller gennem teamwork-events, hvor man skal redde den anden spiller fra angribende zombier.
I time attack skal man gennemføre banen, før tiden løber ud. Bonussekunder gives for at skyde zombier og modsat trækkes der sekunder fra, når man bliver ramt. Samtidig kan man finde ekstra sekunder ved at skyde tønder, der indeholder et ur eller ved at redde den anden spiller i teamwork-events.
Fælles for begge spiltyper er dog, at der findes pointgivende objekter rundt omkring. Disse er crystal coins, gold coins og golden frogs, bare for at nævne nogle få. Skyder man disse objekter opnås ekstrapoint. Man skal dog holde øjnene åbne, og samtidig have overskud til at koncentrere sig om disse objekter, da man ikke har mange sekunder til at skyde på dem pga. angribende zombier.
Fin grafik
Grafikken i The House of the Dead III er ganske fin, og blodet sprøjter lystigt i takt med at man gennemhuller zombierne. Dog er animationerne i spillets mellemsekvenser klodsede og kedelige. Mimikken er helt til grin, og mundens bevægelser følger bestemt ikke stemmerne. Stemmeskuespillet er heller ikke overbevisende og efter at have set mellemsekvenserne én gang, ser man dem aldrig igen, da man hurtigt springer dem over for at komme videre i spillet.
Der er musik i spillet, men man lægger knapt nok mærke til den i kampens hede, og den må siges at være noget anonym. De steder, hvor man dog bemærker den, er under Boss-kampene, hvor en næsten komisk gysermusik runger ud af højtalerne. Det minder mest af alt om musikken fra et Halloween-afsnit af The Simpsons.
The House of the Dead III spilles med musen, men kan også spilles med en USB Light Gun, hvis man skulle være i besiddelse af en sådan. Spillet fungerer fint med musen, men vil man opleve spillet, som det reelt skal opleves, bør man næsten investere i en pistol. Eventuelt kan man investere i to pistoler, så man kan invitere vennerne over til en omgang multiplayer. Er man i besiddelse af en konsol, er det klart, at man skal have en pistol for at spille spillet.
Meget kort
The House of the Dead III er hurtigt overstået, og det er muligt allerede første gang man spiller spillet, at komme hen til überbossen på blot 30 minutter, hvilket er noget af en skuffelse. Spillet savner mere længde og i den grad udfordring, og selvom den sidste Boss er meget svær, opvejer det bestemt ikke resten af spillet. Det er lidt en skam, for spillet er meget underholdende og kan for nogens vedkommende også være lidt vanedannende.
For den inkarnerede spiller, der går efter high scoren og alle bonusting, vil én gennemspilning dog ikke være nok, og på den måde kan man faktisk godt få mere ud af et relativt kort spil. Og så må vi selvfølgelig ikke glemme, at konsolfolket har muligheden for at fyre op under spillet til festlige lejligheder, hvilket uden tvivl vil være et sikkert hit.
Udvikler: Wow Entertainment
Udgiver, år: SEGA, 2005
Platform: X-Box, PC
Genre: FPS horror shooter
Hvor får jeg fat i spillet?
Der er mange computerspilsbutikker, der sikkert har The House og the Dead III liggende et sted i rodebunken. Ellers er det bare om at kaste sig over eBay, hvor undertegnede erhvervede sig spillet for den nette sum af 70 kr. Mere er det dog heller ikke værd. The House of the Dead I og II kan ligeledes erhverves på eBay.
Anmeldt i nr. 13 | 13/11/2006
Stikord: Zombier